Hah, mitenkä tää nyt vaikuttaakin niin tutulta... siis ilmaston lämpenemisestähän tässä on saatu kuulla vuositolkulla... ja kun aamulla mittari näyttää -22,5 astetta, niin onhan se toki lämmennyt. En toki muista milloin viimeksi ois ollut täällä meidän seutuvilla näin tömäkkää pakkasta ja varsinkaan viikosta toiseen jatkuvana, mutta lunta ja pakkasta on vuosittain kuitenkin riittänyt. Nytkin on pihalla lunta melkein puoli metriä ja mittari näyttää hyytävää. Posket punoittaen tuossa kundi juuri tuli sisälle koiraa ulkoiluttamasta... ei tuommoinen puolen tunnin kävelylenkki sentään ylitsepääsemätön ole. Eikä vehnäterrieri edes takkia tarvitse, vaikkei olekaan ehkä pakkasenkestävä ;)

Eilen vietettiin useampi tunti pakkasessa talkooapuna, mutta sielläkin tarkeni hyvin, oli villasukkaa, välihousua ja päällimmäisenä kunnon toppahousut & untuvatakki (mallia siltä 90kg aikakaudelta ;) joten villapaitoja olis mahtunut ainakin tarpeeksi). Mutta eipä paleltu.

Päivittäin kun polttaa napakan korillisen puuta leivinuunissa, niin tupa pysyy hyvin lämpimänä. Pysyisi toki muutenkin, onhan meillä uutta päästötöntä tekniikkaa taloa lämmittämässä, mutta näillä keleillä ulkoilmasta lämpöä tulee vaivaisen vähän, eli perusnuuka ihminen lämmittää sitten puilla lisää, eikä ota kaikkea sähkötehoa irti lämmityslaitteista. Ja mikäs on lämmittäessä, kun liiteri on täynnänsä kuivaa polttopuuta ja lisää ois tyrkyllä, kun isäntä on ollut kavereiden apuna konesahansa kanssa... eli vähintäänkin vaivanpalkkana lisää polttopuuta tuleviksi talviksi.

Onhan tuossa leivinuunin lämmittämisessä sekin puoli, jotta jos sitä ei lämmittäisi, niin kivikasa hohkaisi sitten viileänä... nyt se on niin lokoisan lämpöinen tuossa keskellä oleskelutiloja.

Taitaa meillä olla tänään pyjamapäivä... isäntä kun vielä sairastaa eilen alkanutta mahatautia, niin ei oo kiiru minnekään... kirpparille tekisi toki mieli, mutta sinne nyt joutaa vaikka huomennakin, kun on harvinainen arkivapaapäivä... kas kun noita plussatunteja on päässyt kertymään, vuodenvaihteen ylityölistan jo esimiehelle annoin ja senkin jälkeen 2,5 - 5 tuntia helposti kertyy viikoittain lisää, niin sain luvan pitää huomisen niitä väliin poiskin. Mitenköhän se muuten menikään, että varsinkin näin lama-aikaan ja yleensäkin tietotekniikkatyöläisillä tuo lisätyön teettäminen on aika yleistä. Ja ruvetaanko siitä rettelöimään, no ei tietenkään kun sentään on töitä. Ja tiedän toki, ettei miun työnantaja ole ollenkaan sieltä pahimmasta päästä.

Josko sittenkin ottaisin kirjan käteen ja pötkähtäisin hetkeksi vielä lukemaan...